divendres, 8 de febrer del 2013

MMMMM.....QUE BONA LA COCA DE RECAPTE.

Un dels menjars més bons i típics de la nostra comarca és la famosa coca de recapte. Ara mateix me'n menjaria un tall.... Es tracta d'una coca, feta a base de farina, aigua, sal, oli d'oliva, ou i llevat. Com a condiments, el més habitual és l'escalivada (pebrot i albergínia), però també podem posar-hi qualsevol cosa que ens poguem imaginar. De fet, la paraula recapte significa diferents queviures per consumir, i poden ser molt variats. Els més tradicionals són: verdures (pebrot, albergínia, ceba, carabassó, etc.), juntament amb llonganissa (butifarra pels de Barcelona), i peixos salats (arengada i anxova). De totes maneres, a l'actualitat també hi trobem: tonyina, bacallà, salmó, bolets, olives, etc. Es tracta d'un plat típicament mediterrani, que a altres llocs ha rebut ingredients i noms diferents, com la pizza (Itàlia) o la pita (Grècia, Albània, Balcans, Romania, Bulgària, Turquia, Israel, Nord d'Àfrica, Armènia, Iran, i fins a l'Índia). Si veniu per Vila-sana, no deixeu de visitar els dos forns que n'hi fan: Forn Balaguer i Forn Martorell. Això sí, cal encomanar-les abans. Bon profit!!!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel vostre comentari.....